KORTRIJK

1898

Raymond slijpt voor het eerst de messen van Boucher Fruy in de Kortrijkse Budastraat. Zoon Georges en kleinzoon Robert treden in zijn voet- sporen. Ze zijn er als de kippen bij om nieuwigheden in te voeren zoals, jawel, kip in de jaren 50.

KORTRIJK

1976

Xavier ziet het levenslicht in slagerij Fruy die wat later ook de titel traiteurzaak draagt. Als kleine jongen leidt hij vurig de huiselijke barbecue en tijdens zijn koksopleiding aan hotelschool Ter Duinen volgt hij stage bij Stéphane Raimbault. De Franse tweesterren-chef brengt Xavier gevoel voor stijl, strakheid en algehele perfectie bij.

KORTRIJK

1996

Als jonge schoolverlater start Xavier de broodjeszaak 2xFruy die uitgroeit tot een volwaardige partner voor bedrijven. Elke middag verlaten meer dan duizend broodjes de Budastraat.

PARIJS

2000

Belegd brood vormt geen uitdaging meer. Nieuwsgierigheid en passie voor zon en zee drijven Xavier naar Biarritz. In diverse leerscholen steekt hij de handen uit de mouwen en schopt het opnieuw dichter bij huis tot Chef de Partie bij topkok Michel Rostang in Parijs.

HEULE

2006

Xavier voelt nieuwe ondernemerskriebels en start Fruy Finest Food Catering. De Budastraat blijft de uitvalsbasis maar het actieterrein strekt zich snel over ruim Vlaanderen uit. Zonder uitgekiende groeistrategie ontkiemen privédiners tot catering voor grote groepen. De tevreden mond-tot-mondreclame doet zijn werk.

HEULE

2009

De liefde van de man gaat door de maag maar in het geval van Ann Verduyn is het misschien omgekeerd. De chef krijgt er een perfect paar ogen in de zaal bij, de missing link tussen keuken en klant is gelegd. Op diverse locaties complete concepten uitwerken vormt de verse uitdaging en het nieuwe pand in Heule leent zich daar uitstekend voor.

HEULE

2016

Terwijl de allereerste receptie nog met knikkende knieën opgediend werd, is de ploeg nu warmgedraaid voor feestelijkheden van 2000 man en meer. Xavier Fruy is niet meer de uitwaaiende surfer, samen met de koks en maitre d’hotels halen ze hun rush uit smaakvolle events perfect laten verlopen. Meer dan 400 events op jaarbasis in België, Frankrijk en Duitsland zijn geen probleem voor dit geroutineerde team!

HEULE

2021

Maart 2020, het ondenkbare gebeurt, een wereldwijde sanitaire crisis dwingt ons de zaken opnieuw te bekijken. Naast Fruy Catering wordt gewerkt aan een nieuw verhaal. Een nieuw merk wordt geboren. Welkom aan de jongste telg binnen onze Fruy familie. Je wordt zonder twijfel een volwaardige partner.  We maken vanaf nu heel toegankelijke authentieke keuken. Het is een keuken voor iedere dag. Top bereid, snel en eenvoudig op te warmen en vooral héél lekker!