WAT IS ATELIER FRUY?

atelier fruy
authentic cuisine
sinds 1898.

Onze filosofie

Totaalaanbod

Ons team bereidt smaakvolle gerechten voor elk moment van de dag. Een leuke lunch over de middag, of net die smaakvolle maaltijd voor ’s met je gezin.

Wij garanderen jou: gezond, comfortabel en vooral Happy Together.

Authenthiek, creatief en pure smaak

Xavier en zijn team houden reeds jaren de vinger aan de pols als het om fijne voeding gaat.

We streven ernaar om de authenticiteit van ieder gerecht te behouden. Bestel je een Vlaamse Carbonade, een Spaanse paella of liever een Marokkaanse couscous? We bereiden ze telkens met liefde, passie en respect voor het product.

Atelier Fruy houdt vast aan zijn vaste waarden. Elk goed gerecht start bij de selectie van de gekozen grondstoffen. Onze bouillons en sauzen worden steeds in huis bereidt met het best beschikbare aanbod van de dag en volgens de authentieke stijl.

We volgen de seizoenen om de ware smaak van de verse streekproducten te laten zegevieren. Geen papaja’s uit het Amazonewoud maar appelen en peren van landbouwers uit de streek.

Smaken op de juiste manier combineren, zonder het hoofdingrediënt te verwaarlozen is de ware kunst van Atelier Fruy.

Eco zonder Euro

Denken aan de toekomst van onze kinderen…

Respect voor het milieu staat centraal bij Atelier Fruy. Zo kiezen wij er bewust voor om elk product ecologisch te verpakken.

We hanteren het nose-to-tale concept en gebruiken ons groenafval om onze duurzaam gekweekte tomaten en courgettes te voeden bij WAAK.

Mag het een beetje meer zijn?

Ben je een vleeseter, vegetariër of flexitarier, wij hebben respect voor iedereen. Wij zijn ons bewust dat we vaker kiezen voor minder.

Minder maar beter vlees, aangevuld met een uitgebreide portie heerlijke groenten.

In tegenstelling tot minder gaan we voor meer. Meer kwaliteit, meer respect voor de landbouwer, meer respect voor de visser en de lokale ondernemer.

Zo selecteert Xavier persoonlijk de leveranciers van vis, vlees en gevogelte. Ze worden geselecteerd op meer smaak en méér respect voor hij die ze heeft ge(s)maakt.